Osnovna škola

"Ratko Jovanović"

Kruščica

Home Novosti Nastava IO Visoka Đačko pero Foto
 
Još jedan poklon za biblioteku u Visokoj

 

Visoka, 13. februar 2018.

 

  Za školu u Visokoj i meštane Visoke i okolnih sela veoma je značajan rad njihove zajedničke Seosko - školske biblioteke "Vuk Aleksić".

  Iz dana u dan, police biblioteke u Visokoj su sve šarenije i bogatije najraznovrsnijim naslovima od dela klasičnih pisaca do najnovijih naslova svetskih i domaćih autora, zahvaljujući dobrovoljnim prilozima sve brojnijih prijatelja naše škole, pojedinaca i institucija.

  Najnoviji prilog našoj kolekciji stigao nam je iz Beograda, u vidu kompletne kućne biblioteke koju šalje Dušica Petrović. U ovoj impresivnoj i raznovrsnoj zbirci, dominira žanr trilera, istorijskih i krimi-romana, kao i brojna stručna i umetnička literatura na nemačkom jeziku. Kompletna ponuda naše biblioteke je tako značajno proširena jer su u ovom poklonu sve sama dela koja do sada nismo imali.

  Biblioteka sada ima dovoljan broji knjiga najraznovrsnijeg žanra. Sve veći broj knjiga biće značajan za akciju koju planiramo na popularizaciji čitanja među meštanima susednih sela i u susednim školama. Svoju bazu podataka o knjigama podelićemo sa školskim bibliotekama i Narodnom bibliotekom u Arilju, tako da će svi koji to žele moći da koriste ovo naše malo kulturno blago.

.

 

Facebook Twitter Google LinkedIn Print

 

 

 

stovar

čitaoci