Osnovna škola

"Ratko Jovanović"

Kruščica

Home Novosti Nastava IO Visoka Đačko pero Foto
 
Proslava Dana škole

 

 

Visoka, 28. jun 2014.

 

 

Prolećne poplave su dovele do pojedinih promena u školskom kalendaru za 2014. godinu. Između ostalog, izostale su aktivnosti vezane za Dan škole koji se tradicionalno obeležava 24. maja. Svečanost predviđena za ovaj dan, pomerena je za 28. jun iste godine.

Centralna manifestacija proslave Dana škole je ove godine održana u školi u Visokoj.

Kao i svake godine ova svečanost ima dva dela. Prvi deo predstavlja priredba učenika. U ovom delu su se učenici svih naših škola predstavili kroz pesme i recital. Priredba je završena predstavom "Marko Kraljević i Musa Kesedžija" grupe "Tračak zračka" škole u Visokoj. U prijatnoj atmosferi uživao je veliki broj gostiju. Na kraju programa direktor škole, Radivoje Knežević, knjigama je nagradio sve one učenike koji su osvojili neko od prva tri mesta na opštinskim i okružnim takmičenjima.

Drugi deo svečanosti je bio posvećen sportskim susretima učenika, roditelja, gostiju i nastavnika.

Mala prigodna svečanost je bila posvećena i otvaranju seoske biblioteke u okviru škole. Ova biblioteka je opremljena uz pomoć više darodavaca. Najveći deo građevinskih radova urađen je kroz volontersku akciju "Knjga za svakoga" koju je organizovala grupa "Omladina Visoke", a finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Biblioteka je otvorena svečanim uručenjem prve članske karte Svelu Aleksiću, bratu Vuka Aleksića po kome se biblioteka i zove.

Aktivnosti vezane za Dan škole upotpunila je i izložba 10 najboljih fotografija sa nagradnog konkursa "Čarobno oko".

Facebook Twitter Google LinkedIn Print

Hor

Predstava

Podela nagrada

Otvaranje biblioteke