Osnovna škola

"Ratko Jovanović"

Kruščica

Home Novosti Nastava IO Visoka Đačko pero Foto
 
Pobeda predstave "Morska bolest"

 

Arilje, 9. maj 2018.

 

Biblioteka Arilje je u Sokolskom domu u Arilju, po dvanaesti put, organizovala Dečji pozorišni festival. Festival je ove godine po prvi put trajao samo jedan dan zbog malog broja prijavljenih predstava. Naša škola je na Festivalu učestvovala sa dve predstave. Dramska grupa "Familija" škole u Kruščici igrala je predstavu "Morska bolest" Vlastimira Gligorijevića, u režiji Marije Pilčević Tomašević, a Dramska družina "Tračak zračka" iz škole u Visokoj odigrala je igrokaz za decu "Zmaj golubijeg srca" Toda Nikoletića u režiji Petra Marjanovića. Obe predstave su bile voma zapažene i od publike i od žirija.

Žiri je predstavu "Morska bolest" proglasio za najbolju na festivalu, a Marija Pilčević Tomašević je dobila nagradu za nabolju režiju. Đorđe Bojović je za ulogu u istoj predstavi dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, a Milan Lučić za najbolju epizodnu mušku ulogu. Predstava "Zmaj golubijeg srca" nagrađena je za najbolju scenografiju i kostim, koje je i ove godine radila Ljiljana Dimitrijević.

Pobednička predstava, škole u Kruščici, predstavljaće ariljski festival na Međurepubličkoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva u Priboju.

Nažalost i posle ovog Festivala ostaje utisak da se broj učesnika smanjuje i da ostaju samo najuporniji.

Facebook Twitter Google LinkedIn Print

 

 

 

Đorđe Bojović

Nagrađeni