Osnovna škola

"Ratko Jovanović"

Kruščica

Home Novosti Nastava IO Visoka Đačko pero Foto
 
Vlade najbolji glumac festivala u Priboju

 

 

Priboj, 4. jun 2014.

 

 

23. Međurepublička smotra dečjeg dramskog stvaralaštva održana je u Priboju u organizaciji Doma kulture „Pivo Karamatijević" iz Priboja od 03. do 05. juna 2014. godine.

U festivalski program Organizacioni odbor uvrstio je pet predstava: "Priča o princu jedincu" po tekstu Branka Stevanovića, u režiji Lilijane Ivanović, a u izvođenju dečje scene Doma kulture iz Prijepolja; "Marko Kraljević i Musa Kesedžija" Miroljuba Nedovića Rikija, u režiji Petra Marjanovića, a u izvođenju grupe „Tračak zraka" škole u Visokoj, Narodne biblioteke iz Arilja; "Zmaj golubijeg srca" ,Toda Nikoletića, u režiji Safeta Mujagića i Saliha Saračevića, a u izvođenju dečje scene Ustanove kulture iz Sjenice; "Crveno svetlo" Danijela Ćorovića, u režiji Nikole Vasiljevića, a u izvođenju dečje scene Ustanove „Kultura“ iz Bajne Bašte i "Smešna bajka" po tekstu Toda Nikoletića u režiji Ibrahima Ćate Hasanagića, a u izvođenju Male pozorišne radionice Doma kulture „Pivo Karamatijević" iz Priboja.

Sve predstave je pratio selektor Aleksandar Saša Volić, pozorišni reditelj.

Predstava grupe "Tračak zračka" je ostavila izuzetan utisak i na gledaoce i na žiri koji se veoma pohvalno izjasnio i o celokupnom nastupu, i o igri svakog pojedinca.

Žiri je za najboljeg glumca festivala proglasio Vlada Nikolića za ulogu Marka Kraljevića. Ovo je jedan od najvećih uspeha naše dramske družine.

Pored selektora sve predstave na Smotri pratio je i Žiri Kancelarije za mlade Priboja, koji je posle svake odgledane predstave dodelio nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu u predstavi. Ovaj žiri je za najboljeg glumca predstave proglasio Darka Milutinovića u ulozi Šarca, a za najbolju žensku ulogu Milku Sarić u ulozi vile Ravijojle.

Žiri i publika

Predstava

Marko Kraljević

ekipa predstave

Dodela nagrada