Osnovna škola

"Ratko Jovanović"

Kruščica

Home Novosti Nastava IO Visoka Đačko pero Foto
 
Visočke letnje igre 2014.

 

Visoka, 27 septembar 2014.

 

Naša škola u Visokoj i meštani Visoke, Bjeluše i Radoševa godinama organizuju razne sportske i druge manifestacije. Sve je počelo sa "Visočkim zimskim igrama", a stiglo se do organizacije "Visočkih letnjih igara". Na ovim manifestacijama učestvuju svi oni koji vole prirodu, sport, zabavu i druženje. Učesnici su mališani, omladina, stariji meštani, gosti iz raznih delova opštine Arilje i gosti iz drugih krajeva.

Zbog velikog broja onih koji vole ovu manifestaciju, tradicija se nastavlja. I ove godine organizatori su škola  i lokalna zajednica. Kišovito vreme koje prati celu ovu godinu pretilo je da spreči takmičenja, međutim, niko nije odustajao. Sredinom dana vreme se stabilizovalo i počela su takmičenje sa preko 100 učesnika. Takmičilo se u malom fudbalu (6 ekipa), odbojci (6 ekipa), višeboju (gimnastika, bacanje kugle i skok u dalj iz mesta), fudbaliću (14 ekipa), dečjem višeboju (skakanje u džaku, gađanje mete i skok u dalj iz mesta).  Učenicima i meštanima  pridružio se i veliki broj srednjoškolaca i osnovaca iz Arilja. Svi takmičari su bili odlični, samo su neki bili najbolji, oni su nagrađeni prigodnim majicama. Meštani su najviše učestvovali i uživali u višeboju, a najveseliji su bili najmlađi.  Svi jedva čekaju sledeće igre u nadi da će ove zime biti dovoljno snega za održavanje  desetih „Visočkih zimskih igra“ .

Organizaciju "Visočkih letnjih igara" škola je podržala pripremom terena, promocijom manifestacije, organizacijom igara i deljenjem užine za sve prisutne. Nagrade za pobednike darivali su "Delta filter d.o.o." i tekstlna radnja "Vetema" iz Arilja.

Sve ove akcije imaju samo jedan cilj, da kroz unapređenje kvaliteta života u ovom kraju doprinesu da selo i škola opstanu i razvijaju se.

Facebook Twitter Google LinkedIn Print

cicenje terena

odbojka

fubal

pobednik u skoku u dalj