Osnovna škola

"Ratko Jovanović"

Kruščica

Home Novosti Nastava IO Visoka Đačko pero Foto
 
Novosti
Facebook Twitter Google LinkedIn Print
Visoka, 16. oktobar 2018.
 

ZASAĐENA BAŠTA LEKOVITOG BILJA

 

Danas je na njivi u školi u Visokoj zasađeno lekovito bilje, poklon Instituta "Dr Josif Pančić" iz Beograda.

Detaljnije

vrtlari

Visoka, 13. oktobar 2018.
 

PETE VISOČKE LETNJE IGRE

 

Manifestacija posvećena sportu, igri i druženju, održana je po peti put na terenima škole u Visokoj.

Detaljnije

skok

Visoka, 12. oktobar 2018.
 

POBEDA NAŠIH STONOTENISERKI

 

U školi u Visokoj održano je opštinsko takmičenje u stonom tenisu. Naše ekipe su imale veoma uspešan nastup.

Detaljnije

tenis

Buljarica, 9-16. septembar 2018.
 

LETOVANJE ĐAKA ŠKOLE IZ VISOKE

 

Uz pomoć dobrih ljudi, đaci škole u Visokoj su imali jedinstvenu priliku da letuju na crnogorskom primorju.

Detaljnije

more

Arilje, 27-28. jul 2018.
 

ĐAČKA ZADRUGA "ZVONČIĆ" NA "ARLEMM" - U

 

Najznačajnija i najkvalitetnija manifestacija koja se održava u našoj opštini, "ARLEMM", je ove godine uključilau svoj program i našu Đačku zadrugu "Zvoničić".

Detaljnije

arlemm

Visoka, jul 2018.
 

POKLON INSTITUTA "DR JOSIF PANČIĆ" BIBLIOTECI U VISOKOJ

 

Institut "Dr Josif Pančić" iz Beograda poklonio je veoma vredan komplet knjiga Seoskoj bibloteci škole u Visokoj "Vuk Aleksić". Dar je uručio direktor Instituta Dragoja Radanović.

 

knjige

Visoka, jul 2018.
 

RADOVI NA TERMOIZOLACIJI ŠKOLE U VISOKOJ

 

Naša škola veoma vodi računa o štednji energije, pogotovo toplotne. Kako hladno vreme u našim krajevima dominira tokom školske godine, neophodno je što bolje toplotno izolovati objekte. Posle termoizolacije matične škole u Kruščici, na red je došlo i odeljenje u Visokoj.

Detaljnije

radovi

Priboj, 11. jun 2018.
 

"MORSKA BOLEST" NA FESTIVALU U PRIBOJU 

 

Kao pobednik Festivala u Arilju Dramska grupa OŠ "Ratko Jovanović" iz Kruščice nastupila je na XXVII Međurepubličkoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva u Priboju.

Detaljnije

Morska bolest

 

Visoka, 6. jun 2018.
 

EKIPA RTS-a U ŠKOLI U VISOKOJ

 

Povodom nagrade "Zeleni list" danas je ekipa RTS-a snimala prilog za informativnu emisiju Dnevnik 2. Glavna tema bila je život i rad Đačke zadruge "Zvončić" i škole u Visokoj. Ovaj prilog, koji je pripremila Natalija Vidić, osim u Dnevniku emitovan je i u RTS-ovoj emisiji "Tako stoje stvari".

EMISIJA TAKO STOJE STVARI - video (od 1: 10)

domaćini i gosti

 

Visoka, maj 2018.
 

VRT

 

 Đaci u Visokoj zasadili školski vrt.

 

Detaljnije

vrt

Arilje, 27. maj 2018.
 

"TRAČAK ZRAČKA" NA DANIMA ARILJA

 

  Dramska družina "Tračak zračka" je nastupila u kulturnom delu programa posvećenog obeležavanju Dana opštine Arilje. Oni su u prepunoj sali Sokolskog doma odigrali igrokaz za decu "Zmaj golubijeg srca".

 

Zmajko

 

Visoka, 24. maj 2018.
 

DAN ŠKOLE 2018.

 

Dan škole je ove godine svečano obeležen u školi u Visokoj. Kulturni deo programa je većim delom bio posvećen delu Ćirila i Metodije i slovenskoj pismenosti.

 

Detaljnije

Dan škole

 

Visoka, 23. maj 2018.
 

UREĐENJE DVORIŠTA

 

   U sklopu radova koje Đačka zadruga i Škola izvode i cilju unapređenja kvaliteta rada ustanove danas je uređivan prostor oko zgrade kuhinje u Visokoj.

Detaljnije

radovi

Sve škole,11. maj 2018.
 

KROS RTS-A

 

 Naša škola veliku pažnju posveđuje pravilnom fizičkom razvoju učenika. Škola organizuje i učestvuje na raznim sportskim manifestacijama. Redovni smo učesnici i krosa RTS-a

 

Detaljnije

kros

Arilje, 9. maj 2018.
 

POBEDA PREDSTAVE "MORSKA BOLEST"

 

   U Sokolskom domu u Arilju održan je XII Dečji pozorišni festival, u organizaciji Biblioteke Arilje. Kao i predhodnih godina, naša škola je učestvovala sa svojim predstavama. Predstava "Morska bolest", dramske grupe "Familija" iz škole u Kruščici, proglašena je za najbolju.

Detaljnije

Morska bolest

Sremski Karlovci, 24. april 2018.
 

PRIZNANJE "ZELENI LIST" ZA ĐAČKU ZADRUGU "ZVONČIĆ"

 

   U akciji "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine", koju organizuju Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine, u Karlovačkoj gimnaziji, školi u Visokoj i Đačkoj zadruzi "Zvončić" dodeljeno je priznanje "Zeleni list " za život i rad u prirodi  i za prirodu.

Detaljnije

Škola Visoka

Sjenica, 22. april 2018.
 

MODELARI U SJENICI

 

  Posle pobede na opštinskom takmičenju, modelari su danas imali veoma zapažene rezultate na okružnom takmičenju u Sjenici.

 

Detaljnije

modelari

Visoka, 20. april 2018.
 

"GOVORI DA BIH TE VIDEO"

 

   Radio Beograd 2 i emisija "Govori da bih te video" danas u su bili gosti škole u Visokoj.

 

Detaljnije

intervju

Kruščica, 30. mart 2018.
 

DEvOJČICE POBEDNICE OPŠTINSKOG TURNIRA U MALOM FUDBALU

 

                U školi u Kruščici, u okviru OSIURS, održan je turnir u malom fudbalu za osnovne škole sa teritorije opštine Arilja. Takmičenje je bilo i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Učestvovale su sve osnovne škole. Prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa OŠ "Jezdimir Tripković" iz Latvice, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa naše škole koja je ovom pobedom ostvarila plasman na okružno takmičenje.

 

fudbal

Arilje, 29. mart 2018.
 

AKCIJA "TALENTOM PROTIV BOLA"

 

                Đaćki parlament Osnovne škole "Stevan Čolović" iz Arilja, organizovao je humanitarno veče "Talentom protiv bola" u sportskoj hali u Arilju. Prikupljena sredstva su namenjena udruženju DEBRA koje pomaže deci sa retkim oboljenjem kože. Među 27 pevačkih, sviračkih, igračkih i dramskih nastupa bili su i nastupi naših učenika. Takmičarski deo manifestacije je bio u drugom planu, a nastup naše učenice Marije Urošević žiri je nagradio drugim mestom.

 

Marija

Visoka, februar 2018.
 

MALA ŠKOLA SKIJANJA

 

                Dovoljno snega i oprema koju poseduje škola u Visokoj bili su dovoljni da se organizuje "Mala škola skijanja". Svi učenici su imali mogućnost da nauče osnove skijanja, a oni najhrabriji i najuporniji i da se u ovom sportu usavrše. I jedni i drugi su uživali na snegu.

 

skijaš

Visoka, 17. februar 2018.
 

DESETE VISOČKE ZIMSKE IGRE

 

                Škola u Visokoj nastavlja tradiciju organizacije manifestacije koja nudi igru, zabavu i druženje na snegu. Ove godine je bio jubilej i dosta učesnika.

Detaljnije

Kolona takmičara

Visoka, 13. februar 2018.
 

JOŠ JEDAN POKLON ZA BIBLOTEKU U VISOKOJ

 

  Iz dana u dan, police biblioteke u Visokoj su sve šarenije i bogatije najraznovrsnijim naslovima od dela klasičnih pisaca do najnovijih naslova svetskih i domaćih autora, zahvaljujući dobrovoljnim prilozima sve brojnijih prijatelja naše škole, pojedinaca i institucija.

Detaljnije

čitaoci

Visoka, 27. januar 2018.
 

LJUBIVOJEVE "BELE PČELE" U VISOKOJ

 

  Ljubivoje Jovanović, akademski slikar i pisac iz Arilja, posetio je visočku školu povodom svestosavske svečanosti i tom prilikom darovao biblioteci „Vuk Aleksić“ svoje nedavno objavljeno trotomno delo  „Bela pčela“.

Detaljnije

Ljubivoje

Sve škole, 27. januar 2018.
 

SAVINDAN 2018.

 

 

  Tradicionalno je u svim našim školama svečano i veselo proslavljena školska slava Savindan.

Detaljnije

Slavski kolač

Visoka, 25. januar 2018.
 

"NEMANJIĆI" U VISOKOJ

 

  Učenici iz Visoke, Kruščice, Grivske, Severova i Radoševa, kao i njihovi roditelji, komšije i nastavnici mogli su na školskoj sceni u domu u Visokoj da pogledaju predstavu "Nemanjići - podela carstva".

Detaljnije

Nemanjići - podela carstva

Arilje, 13. januar 2018.
 

PROMOCIJA MINI RUKOMETA

 

U godini kada slavi  45 godina postojanja, Rukometni klub „Arilje“ iz Arilja organizovao je promociju  mini-rukometa  u sportskoj  hali „Arilje“.

Detaljnije

rukometasi

Arilje, 30. decembar 2017.
 

DRAMSKA DRUŽINA U GOSTIMA U "AMIBU

 

  Dramska družina "Tračak zračka", škole u Visokoj, gostovala je na novogodišnjoj svečanosti u preduzeću "Amibo".

Detaljnije

Zmajko

Arilje, 5. decembar 2017.
 

POBEDA NAŠIH ODBOJKAŠA

 

  U Arilju je održano opštinsko takmičenje u odbojci za osnovne škole. Na takmičenju su učestvovale i ekipe naše škole. Dečaci su osvojili prvo mesto i plasman na okružno takmičenje u Prijepolju.

 

odbojkasi

Visoka, 27. oktobar 2017.
 

MARIJANA POBEDNIK U STONOM TENISU

 

  U školi u Visokoj je održano takmičenje u stonom tenisu za sve osnovne škole sa teritorije opštine Arilje. U ekipnoj konkurenciji najbolje su bile devojčice iz Osnovne škole Brekovo, a dečaci iz Osnovne škole "Stevan Čolović" iz Arilja. U pojedinačnoj konkurenciji pobednici su: Marijana Ivanović iz Osnovne škole "Ratko Jovanović", Kruščica i Miloš Jovanović iz Osnovne škole "Stevan Čolović", Arilje. Prvoplasirani su izborili pravo učešća na okružnom takmičenju koje će se održati u Arilju.

 

 

pobednice

Brekovo, 10. oktobar 2017.
 

U GOSTIMA U BREKOVU

 

  Škola u Brekovu i naša škola su tradicionalni prijatelji i saradnici. Na manifestaciji posvećenoj Danu škole u Brekovu učestvovali su i učenici naše škole. Domaćini su se predstavili prigodnom priredbom, a druženje je nastavljeno nadmetanjima u fudbalu i znanju.

 

 

brekovo

2-8 oktobar 2017.
 

DEČJA NEDELJA 2017.

 

  Prva nedelja oktobra je tradicionalno posvećena deci i njihovim pravima. Škola je i ove godine organizovala veliki broj aktivnosti tim povodom.

Slogan ovogodišnje dečje nedelje je "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta".

Detaljnije

 

Visoka, 26. septembar 2017.
 

EVROPSKI DAN JEZIKA

 

  Od 2001. godine, na predlog Saveta Evrope 26. septembar se obeležava kao Evropski dan jezika. Tim povodom, Jasmina Pavlović, nastavnica engleskog jezika, za sve učenike škole u Visokoj organizovala je čas posvećen ovom danu.

Zlatibor, 26. avgust 2017.
 

"ZVONĆIĆI" NA ZLATIBORU

 

  Uz podršku Turističke organizacije "Zlatibor", Đačka zadruga "Zvončić" iz škole u Visokoj imala je prodajnu izložbu na Kraljevom trgu, na Zlatiboru. Zadrugari su posetiocima ovog turističkog mesta prikazali svoje proizvode: slatka, pekmeze, kompote, suvenire ...

zlatibor

Arilje, 14. jul 2017.
 

DANI MALINE 2017.

 

  Đačka zadruga "Zvončić" iz škole u Visokoj tradicionalno učestvuje na Danima maline, manifestaciji koju organizuje Turistička organizacija opštine Arilje.

Tako je bilo i ove godine

Detaljnije

banja

Kruščica, 28. jun 2017.
 

POKLON ZA SUZANU

 

 

  Udruženje privrednika Arilje organizovalo je i ove godine humatinarni turnir "Nešo Pećinar". Sredstva prikupljena u ovoj akciji opredeljena su za najbolje učenike sa teritorije opštine. Danas je iz tog fonda stigao poklon, laptop, za najbolju učenicu naše škole, Suzanu Tešović.

nagrada

Arilje, 15. jun 2017.
 

MALI SAJAM SPORTA 2017.

 

 

  U Arilju je 15. juna održan "Mali sajam sporta" u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Arilja. Na sajmu su bili i učenici naše škole.

Detaljnije

Šoštar

Visoka, 13. jun 2017.
 

"KUPANJE" VISOČKE BANJE

 

 

  Učenici i nastavnici škole u Visokoj, kada je to god moguće, rade na uređenju i održavanju okoline i javnih objekata. Danas su svoje vreme posvetili Visočkoj banji.

Detaljnije

banja

Kruščica, 24. maj 2017.
 

DAN ŠKOLE 2017.

 

 

  U školi u Kruščici je uz prigodan program proslavljen Dan škole.

Detaljnije

predstava

Arilje, 27. april 2017.
 

XI DEČJI POZORIŠNI FESTIVAL

 

  U organizaciji Narodne biblioteke Arilje, 26. i 27. aprila 2017. godine u Sokolskom domu u Arilju, održan je XI po redu Dečji pozorišni festival. Na festivalu su sa velikim uspehom učestvovale i dve predstave iz naše škole.

Detaljnije

Sama u kući

Kruščica, 22. april 2017.
 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE TIO - ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU

 

  U školi u Kruščici je održano opštinsko takmičenje iz Tehničko i informatičkog obrazovanja - Šta znaš o saobraćaju.

Detaljnije

takmičari

Visoka, 4. april 2017.
 

POKAZNI ČAS KALEMLJENJA

 

  U rasadniku Đačke zadruge u Visokoj danas je održan čas kalemljenja.

Detaljnije

Dragoje

februar - april 2017.
 

SVESTRANA SUZANA

 

  Odavno u našoj školi nije bilo učenika koji je na takmičenjima u jednoj školskoj godini osvojio više nagrada iz različitih predmeta od Suzane Tešović, učenice sedmog razreda.

Detaljnije

suzana

Kruščica, 28. mart 2017.
 

"VRAČUNARI" U NAŠOJ ŠKOLI

 

 

  Danas je učenicima naše škole stigao lep poklon od Gradske opštine Vračar.

Detaljnije

dragi

Užice, 25. mart 2017.
 

OKRUŽNO TAKIČENJE - MATEMATIKA

 

  Milica Brajković, učenica četvrtog razreda škole u Kruščici, osvojila je drugo mesto na okružnom takmičenju iz Matematike.

 

milica

Kruščica, 20. mart 2017.
 

OTPOČELA IZGRADNJA POMOĆNOG OBJEKTA U KRUŠČICI

 

  Već duži niz godina, od kada se srušila stara drvena šupa, škola u Kruščici nema prostor za smeštaj ogrevnog drveta i alata. Danas su otpočeli radovi na izgradnj novog objekta. Izgradnju finansira škola iz budžeta za kapitalne investicije.

 

šupa

Kruščica, 11. mart 2017.
 

USPEH NA OPŠTINSKOM TAKMIČENJU IZ TEHNIČKOG I INFORMATIČKOG OBRAZOVANJA

 

  U školi u Kruščici je organizovano opštinsko takmičenje iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja. Naši modelari su, očekivano, ostvarili odlične rezultate.

 

Detaljnije

Džak

Visoka, 11. februar 2017.
 

IX VISOČKE ZIMSKE IGRE

 

  Na padinama oko škole u Visokoj, školskim sportskim terenima i samoj školi održana je manifestacija "Visočke zimske igre"

 

Detaljnije

Džak

27. januar 2017.
 

SAVINDAN 2017.

 

  Tradicionalno, i ove godine, u svim našim školama je svečano obeležen Savindan - školska slava.

 

Detaljnije

Hor

Visoka, novembar 2016.
 

ANDERSEN U VISOKOJ

 

  Biblioteka "Vuk Aleksić", škole u Visokoj, pridružila se međunarodnom projektu "Noć sa Andersenom". Ova manifestacija se održava već 16 godina širom Evrope. Samo prošle godine u njoj je učestvovalo 60000 institucija i 1100 gradova.

Cilj akcije je da kod đaka razvije ljubav prema čitanju, književnosti i kulturi uopšte, a sve kroz inspiraciju bajkama Hansa Kristijana Andersena.

Glavni program je predviđen za april 2017, na dan Andersenovog rođenja.

 

 

Čitanje

Beograd, 26. oktobar 2016.
 

KNJIGA "GRIVSKA - VEK ŠKOLE" NA SAJMU KNJIGA

 

  U pres centru, Beogradskog sama knjiga, predstavljena je knjiga "Grivska - vek škole 1916-2016."

 

Detaljnije

Desimir Mićović

Visoka, Oktobar 2016.
 

JESENJI RADOVI ĐAČKE ZADRUGE

 

  Svojim akcijama Đačka zadruga "Zvončić" se bori da poboljša uslove školskog života svojih članova, razvija njihov peduzetnički duh i unapredi rad škole.

Detaljnije

Pečurke

Visoka, 14. oktobar 2016.
 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE U STONOM TENISU ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA 2016.

 

  Naša škola je u izdvojenom odeljenju u Visokoj organizovala opštinsko takmičenje u stonom tenisu za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Arilja.

Detaljnije

Takmičari

Arilje, 1. oktobar 2016.
 

JESENJI OPŠTINSKI KROS 2016.

 

  Naša škola je i ove godine imala zapažen nastup na jubilarnom opštinskom takmičenju u krosu.

Detaljnije

Kros 2016

Grivska, 18. jun 2016.
 

SVEČANOST POVODOM 100 GODINA ŠKOLSKE TRADICIJE U GRIVSKOJ

 

  Grivska je prvo selo, na teritoriji koje pokriva naša škola, u kome je otpočelo organizovano obrazovanje. Daleke 1916. godine Dragić Pantović, nesvršeni učenik Učiteljske škole u Skoplju, formirao je u ovom selu odeljenje od 35 učenika. Ta godina se uzima za početak školske tradicije u ovom kraju. Povodom stogodišnjice organizovana prigodna svečanost.

Detaljnije

Otvaranje

Priboj, 8. jun 2016.
 

PREDSTAVA "ČAROBNI POLJUBAC" NA TAKMIČENJU U PRIBOJU

 

  Kao pobednik Dečjeg pozorišnog festivala predstava "Čarobni poljubac" je predstavljala ovaj festival na Međurepubličkoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva u Priboju.

Detaljnije

Čarobni poljubac

Grivska, 6. jun 2016.
 

OTPOČELI RADOVI NA ŠKOLI U GRIVSKOJ

  Povodom jubileja škole u Grivskoj otpočela je rekonstrukcija školske zgrade u ovom selu. Planira se zamena crepa, oblaganje škole stirodurom i postavljanje fasade, repariranje zidova učionica, postavljanje ograde, limarski radovi, ... Sredstva za radove se prikupljaju od darodavaca. Radovima rukovodi Organizacioni odbor za obeležavanje 100 godina školske tradicije u Grivskoj. Na čelu odbora je Desimir Mićović, privrednik iz ovog sela.

Radovi

Visoka, 3. jun 2016.
 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE U FUDBALU

 

  Na terenima škole u Visokoj održano je opštinsko takmičenje u malom fudbalu za učenike nižih razreda osnovne škole.

Detaljnije

Fudbaleri

februar - maj 2016.
 

Uspesi na takmičenjima 2016.

 

  I ove godina veliki broj naših učenika je uspešno reprezentovao školu na takmičenjima

Detaljnije

Đaci

Arilje, 27-28 maj 2016.
 

MAJSKI DANI KULTURE 2016.

 

  Na poziv Narodne biblioteke Arilje, učenici naše škole su učestvovali na kulturnoj manifestaciji "Majski dani kulture" koja se održava u okviri programa proslave Dana opštine - Ariljevdana.

Detaljnije

Slikari

Visoka, 24. maj 2016.
 

DAN ŠKOLE 2016.

 

  Uz prigodan kulturno-umetnički program, sportski program i druženje i ove godine je proslavljen Dan škole.

Detaljnije

Ordinacija

Niš, 13-14 maj 2016.
 

REPUBLIČKO TAKMIČENJE TIO

 

  Na neverovatno loše organizovanom republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja u Nišu učestvovali su i naši učenici: Milica Miletić, Suzana Tešović i Srećko Nikolić. I pored svega, na ovom veoma masovnom takmičenju ostvareni su dosta dobri rezultati.

Modelari

13. maj 2016.
 

KROS RTS

 

  U svim našim školama i u svim kategorijama održan je Kros RTS-a. Na ovom krosu su učestvovali svi učenici, a oni najbrži nagrađeni su zvaničnim diplomama ove manifestacije

Pobednici

Kosjerić, 7. maj 2016.
 

MARKO NAJBOLJI NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU "ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU"

 

  Na okružno takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja - Šta znaš o saobraćaju plasirala su se dva učenka naše škole, Srećko Nikolić i Marko Mićić. Na takmičenju održanom u Kosjeriću Marko Mićić je u jakoj konkurenciji osvojio prvo mesto i plasman na republičko takmičenje.

 

Marko

Arilje, 25-26 april 2016.
 

TRIJUMF PREDSTAVE "ČAROBNI POLJUBAC"

 

  Na X Dečjem pozorišnom festivalu u Arilju naša škola je nastupila sa dve predstave. Dramska sekcija škole u Kruščici predstavila se komadom "Ordinacija", a Dramska družina "Tračak zračka" škole u Visokoj je odigrala predstavu "Čarobni poljubac" koja je proglašena za apsolutnog pobednika festivala.

Detaljnije

Učesnici

Visoka, 20. april 2016.
 

POKLON NARODNE BIBLIOTEKE KRALJEVA

 

  Školsko seoska biblioteka "Vuk Aleksić" u Visokoj dobila je poklon od Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva. Poklon se sastojao od velikog broja kvalitetnih knjiga. Knjige je u Visoku dopremila Jelisaveta Lazić, direktor Narodne biblioteke Arilje.

Poklon knjige

Prjepolje, 2. april 2016.
 

VELIKI USPEH MODELARA

 

  Na okružnom takičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, održanom u Osnovnoj školi "Vladimir Perić Valter" u Prijepolju, naši modelari su ostvarili odlične rezultate i plasman na republičko takmičenje.

Detaljnije

Ekipa

Požega, 2. april 2016.
 

USPEH DARKA MILUTINOVIĆA NA KNJIŽEVNOJ OLIMPIJADI

  Posle osvojenog prvog mesta na opštinskom takmičenju, Darko Milutinović je osvojio drugo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, "Književna olimpijada". Takmičenje je održano u Požegi, a Darko je ovim uspehom ostvario plasman na republičko takmičenje u Sremskim Karlovcima.

Darko

21. mart 2016.
 

DAN POEZIJE

  Recitovanjem i čitanjem poezije u svim školama obeležen 21. mart, Svetski dan poezije.

Recitatori

Visoka, 26-28 februar 2016.
 

POSETA EKIPE EMISIJE "ZNANJE IMANJE"

 

  U trodnevnoj poseti Djačkoj zadruzi "Zvončić" u Visokoj i poljoprivrednicima ovog kraja, bila je televizijska ekipa emisije "Znanje imanje" RTS-a. Snimljeni materijal može da se pogleda u emisiji emitovanoj 6.3.2016. (42:14).

Đaci i ekipa RTS

27. januar 2016.
 

PROSLAVA SAVINDANA

 

  Matična škola i sva izdvojena odeljenja su svečano proslavili školsku slavu Savindan.

Detaljnije

hor

Visoka, 16. decembar 2015.
 

ZAMENJEN KROV NA OBJEKTU ŠKOLE U VISOKOJ

 

  Koristeći neobično lepo vreme za ovo doba godine, meštani, natavnici i đaci su, za samo 12 dana, zamenili krov na školskom objektu u Visokoj.

RTS

Prva

Detaljnije

 

pokrivanje

Visoka, 4. decembar 2015.
 

OTPOČELA REKONSTRUKCIJA OBJEKTA ZA POTREBE ĐAČKE ZADRUGE

                                                                Meštani Visoke, nastavnici i učenici škole u Visokoj ponovu su u akciji. Uz novčanu pomoć prijatelja škole otpočeli su rekonstrukciju oronulog školskog objekta koji trenutno nije u upotrebi. Sve radove će izvoditi samostalno i dobrovoljnim radom. Obnovljena zgrada će biti na raspolaganju đačkoj zadruzi.

otkrivanje

Arilje, 2. decembar 2015.
 

MUŠKA ODBOJKAŠKA EKIPA NAJBOLJA U OPŠTINI

                                                                U Arilju je održano opštinsko takmičenje u odbojci. Na takmičenju su učestvovale sve osnovne škole sa teritorije opštine. U muškoj konkurenciji najbolja je bila ekipa iz naše škole. Naši odbojkaši su tako izborili pravo da predstavljaju opštinu na okružnom takmičenju koje će biti održano u Prijepolju 9. 12. 2015. godine.

odbojkasi

Visoka, 12. novembar 2015.
 

PUŠTEN U RAD SOLARNI SISTEM

                                                                Danas je uspešno startovan fotonaponski elektrosistem postavljen u školi u Visokoj. Sistem je izgrađen u okviru projekta "U saradnji sa suncem" ekološkog udruženja "Rzav-God Save Rzav" iz Arilja. Sistem će prvenstveno biti namenjen za osvetljavanje sportskih terena i rad pumpe za grejanje.

Više o projektu

radovi

Visoka, 12. novembar 2015.
 

POKLON PORTALA "VOLIMONET"

 

Danas je, na veliku radost svih,u školu u Visokoj stigao kompjuter, poklon portala "Volimonet".

 

poklon

Užice, 22. oktobar 2015.
 

USPEH NA OKRUŽNOM PRVENSTVO U STONOM TENISU

 

  U "Prvoj osnovnoj školi" u Užicu organizovano je okružno takmičenje u stonom tenisu za učenike osnovnih škola. Na takmičenju je učestvovala ženska ekipa naše škole i osvojila drugo mesto. Isti uspeh je ostvaren i u pojedinačnoj konkurenciji. Anđela Pantović je osvojila drugo mesto.

 

andjela

Arilje, 23. oktobar 2015.
 

EKO IZLOŽBA "ARILJE RECIKLIRA"

 

  Danas su u Arilju proglašeni najbolji radovi na nagradnom konkursu "Arilje reciklira". Među tri nagrađena rada dva su izradili učenici učenici naše škole.

 

Detaljnije

pticiji sokak

Visoka, 21. oktobar 2015.
 

"U SARANJI SA SUNCEM"

 

  U školi u Visokoj su otpočeli radovi na postavljanju fotonaponskih panela u okviru projekta ekološkog udruženja "Rzav-God Save Rzav" iz Arilja. Škola i lokalna zajednica aktivno učestvuju u ralizaciji projekta.

Detaljnije

najmladji rade

Visoka, 16. oktobar 2015.
 

USPEH NA OPŠTINSKOM PRVENSTVO U STONOM TENISU

 

  U školi u Visokoj je organizovano opštinsko takmičenje u stonom tenisu za učenike osnovnih škola. Na tamičenju su učestvovali učenici iz Arilja, Brekova i naše škole. Najbolji su se plasirali na okružno takmičenje.

Detaljnije

jovanovic

Arilje, 3. oktobar 2015.
 

JESENJI KROS 2015

  Na veoma dobro organizovanom Jesenjem krosu, održanom na sportskim terenima u Arilju, učestvovali su i učenici naše škole uz značajne rezultate. Iz dosta dobrih rezultata izdvaja se rezultat devojčica osmog razreda: Anđela Pantović je osvojila prvo, a Jelena Pilčević treće mesto.

pobednici

Visoka, 8. septembar 2015.
 

STIGAO POKLON ZA BIBLIOTEKU

 

  Nova školska godina je divno počela za biblioteku i školu u Visokoj. U školu je stigao poklon koji je u svojoj akciji obezedio portal Detinjarije.

 

Detaljnije

stigao je poklon

Arilje, 17-18 jul 2015.
 

DANI MALINE I TEKSTILA 2015.

 

  Đačka zadruga naše škole tradicionalno učestvuje na manifestaciji Dani maline, koja je od ove godine uključila i proizvođače tekstila. Zadruga se na manifestaciji predstavila svojim tradicionalno proizvodima od šumskog voća i suvenirima. I pored ekstremno visokih temperatura i jeka berbe u našim krajevima izložba je propraćena sa velikom pažnjom.

 

Kruščica, 24. maj 2015.
 

DAN ŠKOLE 2015.

 

  U matičnoj školi je obeležen Dan škole. Prisustvovali su dragi gosti: roditelji, meštani, preduzetnici koji pomažu rad škole, predstavnici lokalne samouprave, prijatelji škole, učenici i nastavnici iz susednih škola.

Detaljnije

Gosti

februar-maj 2015.
 

USPEŠAN NASTUP NAŠIH UČENIKA NA TAKMIČENJIMA

 

  Kao i predhodnih godina veliki uspesi naših učenika na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima.

Detaljnije

Djaci

Arilje, 30. april 2015.
 

PRESTAVA DRAMSKE SEKCIJE IZ KRUŠČICE POBEDNIK FESTIVALA

 

  Uspešan nastupi dramske sekcije iz Kruščice i Dramske družine "Tračak zračka" škole u Visokoj na festivalu u Arilju

Detaljnije

Ocenas

Bajina Bašta, 19. april 2015.
 

 

USPEH NIKOLE TEŠOVIĆA NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU IZ GEOGRAFIJE

 

  Na okružnom takmičenju iz geografije, održanom u OŠ "Sveti Sava" u Bajinoj Bašti, Nikola Tešović, učenik osmog razreda škole u Kruščici, zauzeo je drugo mesto i obezbedio plasman na republičko takmičenje.

 

Nikola

Prijepolje, 29. mart 2015.
 

NOVI USPEH MODELARA

 

  Modelari su ponovo ostvarili inzvanredne rezultate na okružnom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja.

 

Detaljnije

modelari

Požega, 21. mart 2015.
 

USPEH SLAĐANA JOVANOVIĆ NA KNJIŽEVNOJ OLIMPIJADI

 

  Na okružnom takmičenju iz srpskog jezika - Knjževna olimpijada Slađana Jovanović, učenica osmog razreda škole u Kruščici, je osvojila drugo mesto i izborila plasman na republičko takmičenje.

 

27. januar 2015.
 

PROSLAVA ŠKOLSKE SLAVE - SAVINDANA

 

  U svim školama svečano proslavljena školska slava -Savindan.

Detaljnije

savindan kruscica

Radoševo, 6. decembar 2014.
 

REKONSTRUISANA ŠKOLA U RADOŠEVU

 

  Škola u Radoševu je delimično rekonstruisana i to u rekordnom roku, na veliko zadovoljstvo đaka i roditelja.

Detaljnije

deca radoševo

Radoševo, 12. novembar 2014.
 

POČELI RADOVI U ŠKOLI U RADOŠEVU

 

  Nastavlja se borba da se urede i obezbede sve školske zgrade. Na red je došla i škola u Radoševu.

Detaljnije

radovi Radoševo

Arilje, 4. oktobar 2014.
 

VELIKI USPESI NA OPŠTINSKOM KROSU

 

  Još jedna tradicija se nastavlja. Učenici naše škole ponovo uspešni na jesenjem opštinskom krosu.

Detaljnije

srećko

Visoka, 27. septembar 2014.
 

TREĆE "VISOČKE LETNJE IGRE"

 

  I ove godine su na sportskim terenima škole u Visokoj, a u organizaciji škole i meštana, održane "Visočke letnje igre" i to po treći put.

Detaljnije

skakanje u  dzaku

Visoka, 28. jun 2014.
 

ZAVRŠEN KONKURS "ČAROBNO OKO"

 

  U okviru proslave Dana škole i Vidovdana predstavljena je i izložba deset najboljih fotografija prispelih na konkurs koji je raspisala Đačka zadruga "Zvončić".

Detaljnije

zima

Visoka, 28. jun 2014.
 

DAN ŠKOLE

 

  Centralna manifestacija proslave Dana škole je ove godine održana u školi u Visokoj.

Detaljnije

gledaoci

Priboj, 4. jun 2014.
 

VLADE NIKOLIĆ NAJBOLJI GLUMAC FESTIVALA U PRIBOJU

 

  Veliki uspeh prestave Dramske družine "Tračak zračka" na 23. Međurepubličkoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva održanoj u Priboju.

Detaljnije

 

Ekipa predstave

Visoka, 29. maj 2014.
 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE U SPRETNOSTI ZA NAJMLAĐE

 

  U školi u Visokoj je u okviru OSIURS održano opštinsko takmičenje u elementarnim igrama i "Između četiri vatre". Na takmičenjima su učestvovale ekipe učenika starosti do četvrtog razreda osnovne škole iz svih škola u opštini Arilje.

Detaljnije

Marko

Vranje, 25 - 26 april 2014.
 

MODELARI NA REPUBLIČKOM PRVENSTVU

 

  Među preko 600 takmičara na Republičkom prvenstvu iz tehničkog i informatičkog obrazovanja održanom u Vranju 25-26. aprila 2014., učestvovala su i naša dva učenika, Dragana Jovanović i Vlade Nikolić, sa mentorom Petrom Marjanovićem.

Na dobro organizovanom takmičenju ostvareni su odlični rezultati, naročito u praktičnom delu. Vlade je ostvario maksimalan mogući broj poena na letovim modela raketa.

 

Dragana

Februar - april 2014.
 

USPESI NAŠIH UČENIKA NA OPŠTINSKIM TAKMIČENJIMA

 

  Učenici naše škole i ove godine osvajaju pobednička mesta na takmičenjima koja organizuje Ministarstvo prosvete.

Detaljnije

Đaci

Požega, 13. april 2014.
 

USPEH MODELARA

 

 

  Veliki uspeh modelara na okružnom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, održanom u Požegi.

Detaljnije

Vlade

Arilje, 3. i 4. april 2014.
 

"TRAČAK ZRAČKA" PONOVO NAJBOLJI

 

 

  Žiri Dečjeg festivala u Arilju proglasio je predstavu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, u izvođenju dramske grupe „Tračak zračka“ iz Visoke, za najbolju, najkompleksniju i najoriginalniju.

Detaljnije

Tračak zračka

Brekovo, 3. mart 2014. - Priboj, 11. mart 2014.
 

NAJBOLJE U FUDBALU.

 

  Ženska fudbalska ekipa naše škole pobednik je opštinskog turnira u malom fudbalu. Kao najbolja učestvovala je na oružnom takmičenju u Priboju.

Detaljnije

ekipa

27. januar 2014.
 

SAVINDAN 2014.

 

  Školska slava "Sveti Sava" je i ove školske godine jedan od najveselijih dana u školi. Organizuju se svečane priredbe i zajedničke proslave sa roditeljima, meštanima i gostima.

Detaljnije

savindan

Visoka, 24. januar 2014.
 

Foto konkurs "ČAROBNO OKO"

 

  U želji da promoviše prirodne lepote i podrži život ljudi u slivu Velikog Rzava, Malog Rzava i Panjice, Đačka zadruga "Zvončić" raspisuje foto konkurs "ČAROBNO OKO". Tema konkursa su prirodne lepote, ljudi i događaji ovog kraja.

Više detalja o konkursu možete videti ovde.

 

 

carbno oko

Visoka, 8. januar 2014.
 

Ekipa "Eksploziva" snimala emisiju o školi u Visokoj

 

  Ekipa Televizije Prva, koja radi vrlo gledanu emisiju "Eksploziv", snimala je jednu od epizoda o školi u Visokoj. Tema emisije je bila rad učenika u đačkoj zadruzi, njihov rad kod kuće i uslovi života i rada na selu.

Pogledajte prilog.

 

eksploziv

Visoka, oktobar 2013.
 

Akcija "Knjiga za svakoga"

 

  U školi u Visokoj, omladina, meštani, učenici i nastavnici, završavaju radove na opremanju biblioteke čije će usluge, osim škole, koristiti i meštani Visoke i okolnih sela.

Detaljnije

biblioteka

Visoka - Mokra Gora, 27. oktobar 2013.
 

Zajednički izlet zadrugara

 

  Zadrugari, njih 72-je, iz đačke zadruge "Zvončić", škole u Visokoj, proveli su jedan izuzetan dan na izletu u Mokru Goru. Na put su krenuli učenici, roditelji, nastavnici, ...

Detaljnije

zadrugari

Visoka, 23. oktobar 2013.
 

Opštinsko takmičenje u tenisu

 

  U Visokoj je održano opštinsko takmičenje u stonom tenisu. U veoma jakoj konkurenciji pobednici su dečaci iz OŠ "Stevan Čolović" iz Arilja i devojčice iz OŠ "Ratko Jovanović" iz Kruščice. U pojedinačnoj konkurenciji od devojčica najbolja je bila Slađana Mirković iz škole "Ratko Jovanović", a među dečacima najbolji je bio Aleksa Špehar iz škole "Stevan Čolović". Pobedničke ekipe i najbolji u pojedinačnoj konkurenciji plasirali su se na okružno takmičenje u Užicu.

 

 

pobednici

1 2 3 4 5 6 7 8